Beste Wake-up Light 2021: Zo wordt je uitgerust wakker

OpslaanOpgeslagenVerwijderd 0
Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0

Een wake up light zorgt ervoor dat je op een natuurlijke manier ontwaakt door een steeds sterker wordende afgifte van licht te geven, net als bij een zonsopgang. Een wake up light wordt daarom ook weleens een lichtwekker of zonsopganglamp genoemd. Door de zon na te bootsen word je beetje bij beetje uit je slaap gehaald waardoor je je dag positief begint.

Heb je ook zo’n moeite met de wekker van je telefoon, of kom je moeilijk je bed uit wanneer het buiten nog donker is? Een wake up light biedt mogelijk een uitkomst. Niet alleen is het een stuk prettiger wakker worden dan door een luide wekker, het kan ook een positieve werking hebben op je algehele gemoedstoestand.

Wat is een Wake Up Light?

Een wake up light is een wekker die je met behulp van natuurlijk licht zo comfortabel mogelijk uit je slaap haalt. Een wake up light wordt om die reden ook wel een lichtwekker genoemd.

Is een Wake Up Light goed voor je gezondheid?

Een wake up light is in feite niets meer dan een vervanging van de klassieke wekker, of misschien zelfs je mobiele telefoon. Toch kan een wake up light een positieve invloed hebben op je slaapritme, en dus op je gezondheid.

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat licht ontzettend belangrijk is voor ons slaapritme, zowel bij het in slaap vallen als bij het opstaan. Dat verklaart onder andere waarom je in de winter moeilijk je bed uit komt dan in de zomer.

Wat is het beste merk Wake Up Light?

Het zal je niet verrassen, maar op dit moment beschouwen we Philips als het beste merk, hoewel de verschillen bij de kwalitatieve modellen minimaal zijn. Daarbovenop is Philips op dit moment echter het enige merk dat de effectiviteit van zijn wake up light wetenschappelijk heeft bewezen. Dat betekent overigens niet dat andere merken niet werken, enkel dat hier geen direct onderzoek naar is gedaan.

Hoe werkt een Wake Up Light?

Welke opties een wake up light heeft en hoe deze precies te werk gaat is merkafhankelijk. De meest kwalitatieve modellen hebben naast hun functie als lichtwekker tevens de mogelijkheid om je in slaap te brengen door het licht geleidelijk te dimmen voor het slapengaan. Hiermee wordt een zonsondergang gesimuleerd, wat net als de zonsopgang een rustgevende werking heeft en je dus helpt in slaap te komen. Deze vorm van lichttherapie kan tevens een positieve invloed hebben op het bijstellen van je slaapritme.

Wat zijn de nadelen van een Wake Up Light?

Een wake up light heeft ten opzichte van een tradionele wekker eigenlijk geen nadelen, je wordt immers lekker uitgerust wakker. Ten opzichte van een mobiele telefoon kunnen we enkel aangeven dat een wake up light een vast stroompunt nodig heeft, en daardoor dus ook geraakt wordt bij een eventuele stroomuitval.

Bronnen:
https://doi.org/10.1016/j.cub.2013.06.039
https://www.healthline.com/health/light-for-sleep

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Verslapend
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Vergelijken